רישום בית משותף
בכל לשכת רישום מקרקעין התנהל פנקס בתים משותפים (סעיף 141 לחוק המקרקעין).
בית הראוי להירשם כבית משותף:
1. בית שיש בו שתי דירות או יותר ואפשר לזהות כל אחת מהן כיחידה שלמה נפרדת.
2. שני בתים או יותר, שבכל אחד מהם יש דירה אחת או יותר והבתים הוקמו על חלקה או חלקות שאינן ניתנות לחלוקה באופן שכל בית יעמוד על חלקה נפרדת.
3. שני בתים או יותר שיש להם מתקנים משותפים.
סמכות המפקח על המקרקעין
בכל הקשור לבתים משותפים מחזיק המפקח על המקרקעין הן בסמכויות מנהליות ( מתן צו לרישום בית משותף, תיקון צו רישום או ביטולו) והן בסמכויות שיפוטיות (יישוב סכסוכים בבית משותף, אי תשלום וועד ועוד').
צו רישום בית משותף
צו כאמור יינתן על ידי המפקח, אם בקשו זאת הבעלים ששטח הרצפה של דירותיהם עולה על מחצית שטח הרצפה של כלל הדירות בבניין.
הרכוש המשותף (סעיפים 52 ו- 56 לחוק המקרקעין)
הרכוש המשותף כולל את כל חלקי הבית מלבד החלקים הרשומים כדירות, לרבות קרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, חדרי מדרגות, מעליות ועוד. הדיו אינו מתיר פירור שיתוף ברכוש המשותף ולא יחולו לגבי הרכוש המשותף ההוראות לעניין שיתוף במקרקעין ופירוק שיתוף במקרקעין.על פי סעיף 55 לחוק המקרקעין לכל דירה בבית משותף צמוד חלק בלתי מסוים מהרכוש המשותף. אין תוקף לעסקה ברכוש המשותף בנפרד מהדירה, או להפך.שיעורו של החלק הבלתי מסוים ברכוש הצמוד לדירה יהיה כיחס שטח רצפתה לשטח הרצפה של כלל הדירות בבית המשותף.
השתתפות בהוצאות להחזקת הרכוש המשותף (ס' 58 ו – 62 (א) לחוק המקרקעין).
בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף לפי יחס שטח הרצפה של דירתו לשטח הרצפה של כלל הדירתו בבית המשותף( אלא אם כן נקבע בתקנון שיעור אחר). "החזקה תקינה" , לעניין זה, היא שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבנייה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות. סביב עניין זה קיימים סכסוכים רבים כאשר דיירים אינם משלמים את תשלומי וועד הבית בטענות שההוצאות אינן להחזקה תקינה . במקרה זה מוסמך המפקח על המקרקעין לדון בתביעה (סעיף 72 לחוק המקרקעין).