דמי מחלה
חוק דמי מחלה תשל"ו- 1976, מעגן את הזכויות הקוגנטיות של עובד לדמי מחלה בגין ימים בהם היה חולה. זכויות קוגנטיות, משמע לא ניתן לוותר עליהן ו/או להתנות עליהן ומשכך יחולו בכל מקרה.
עובד במשרה מלאה אצל אותו מעסיק רשאי להעדר מעבודתו בשל חופשת מחלה למשך 18 ימים בשנת עבודה מלאה. הזכאות מחושבת לפי 1.5. ימי עבודה עבור כל חודש עבודה במשרה מלאה. עובד שנעדר מעבודתו בשל מחלה יהיה זכאי לתשלום דמי מחלה החל מהיום השני להיעדרותו אולם הניכוי בפועל של ימי המחלה נעשה כבר מהיום הראשון להיעדרותו של העובד בשל מחלה.
חשוב לשים לב כי עובד, (במגזר הפרטי), אינו יכול לצבור את ימי המחלה ולפדות את הימים שלא ניצל בעבור כסף. רק עובדים אשר חל עליהם הסכם עבודה או הסכם קיבוצי יכולים לקבוע זכאות לפדיון ימי מחלה בעבור כסף.
תשלום דמי המחלה
החוק קובע כי בגין היום הראשון למחלתו של עובד אין הוא זכאי לתשלום. בגין היום השני והשלישי של תקופה ההיעדרות יהיה זכאי העובד לתשלום של 50% משכר העבודה הרגיל לו היה זכאי לו המשיך בעבודתו ולא חלה, החל מהיום הרביעי התשלום הינו 100% משכר העבודה. מי שניצל את מלוא ימי המחלה שנצברו לו לא יהיה זכאי לקבל שכר עבור ימי היעדרות נוספים.
כדי לממש את הזכאות לקבלת תשלום דמי מחלה על העובד להציג בפני המעסיק אישור רפואי מטעם רופא בקופת החולים של העובד. אישור רפואי מרופא פרטי אינו מחייב את המעסיק בתשלום דמי מחלה והוא יכול לפעול בהתאם לשיקול דעתו.
נקודה חשובה להבהרה היא העובדה כי בעת חישוב ימי המחלה יבואו בחשבון גם ימי מנוחה שבועית וחגים כך שגם בגינם ינוכו ימי המחלה וישולם לעובד הכסף וזאת על אף העובדה כי לו היה העובד בריא עדין לא היה עובד בימים אלה.
גובה תשלום דמי המחלה
דמי המחלה מחושבים על פי גובה השכר שהיה משולם לעובד אילו המשיך לעבוד. בעת חישוב דמי המחלה יש להכניס את רכיבי השכר הבאים: שכר יסוד, תוספת יוקר או פיצוי בעד התייקרות, תוספת וותק, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית או מקצועית. נסיעות לא יובאו בחשבון במסגרת דמי המחלה.
מי שאינו עובד במשרה מלאה כי עם עובד שעתי, יחושבו דמי המחלה שלו בהתאם לשכר ממוצע ליום עבודה ב- 12 החודשים אשר קדמו למחלה.
מי ששכרו נקבע בהתאם לכמות תוצרת יחושבו דמי המחלה בהתאם לכמות התוצרת הממוצעת ליום עבודה ב-12 החודשים אשר קדמנו למחלה.
על עובד חלה החובה להודיע למעסיקו כי הוא נעדר מעבודתו מפאת מחלה. את ההודעה על ההיעדרות יש להעביר למעסיק תוך 3 ימים מיום ההיעדרות הראשון ולציין בפני המעסיק מהו משך זמן ההיעדרות הצפוי לערך.
מחלת בן זוג/ ילד
עובד אשר צבורים לו ימי מחלה יהיה רשאי לזקוף עד 8 ימי ההיעדרות מהעבודה בגין מחלת ילד. ילד לצורך כך הינו ילד שטרם מלאו לו 16. היה והורי הילד הינם נשואים רק אחד מההורים יהיה זכאי לממש את הזכאות ולהיעדר מהעבודה בשל מחלת ילד. גם במקרה בו עסקינן בדמי מחלה בגין מחלת ילד יהיה התשלום זהה לתשלום לו זכאי העובד, יום ראשון ללא תשלום, יום שני ושלישי למחלה 50% והחל מהיום הרביעי 100%.
במידה והורים חולקים ביניהם את ימי ההיעדרות בשל מחלת ילדם חישוב דמי המחלה יבוצע החל מהיום הראשון של ההיעדרות ההורה הראשון.
על ההורים חלה החובה להמציא אישור רפואי בגין מחלת הילד מרופא בקופת החולים של הילד.
לענין בן זוג, יהיה זכאי העובד לזקוף 6 ימי מחלה שנתיים מימי המחלה הצבורים לו. יום מחלה בגין מחלת בן זוג יחול אך ורק מצב בו בן הזוג תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בביצוע פעולות יום יומיות. מקרה בו עסקינן במחלה ממארת יהיה זכאי בן הזוג ל- 60 ימים בשנה גם אם בן הזוג אינו תלוי בזולת.
רקפת דובריש- לוי, עו"ד
טשורני ושות'- חברת עורכי דין
03-6091282