מטפלות זרות בתחום הסיעוד
היתר להעסקת מטפלת זרה
בשנים האחרונות הביקוש למטפלות זרות בתחום הסיעוד והטיפול בארץ צובר תאוצה בצורה יוצאת דופן . אולם העסקת עובד זר דורשת היתר העסקה (רישיון העסקת עובד זר) אותו יש להוציא ברשות האוכלוסין וההגירה.
חשוב להבין כי ההיתר מדבר על העסקת העובד במשך 24 שעות ביממה ולא ניתן לקבוע כי העובד יעבוד אצל מבקש ההיתר במשרה חלקית.
לצורך קבלת היתר העסקת עובד זר, על בעל ההיתר, אשר חייב להיות מי שהגיע לגיל הפנסיה (למעט נכה המקבל קצבת שירותים מיוחדים מטעם הביטוח הלאומי שאז יכול בכל גיל) לעמוד במבחן תלות שנקבע בביטוח הלאומי ולצבור במסגרתו לפחות 4.5 נקודות. חריג לכך יכול להיות קשיש אשר מתגורר בגפו ואז הדרישה היא לצבירת 4 נקודות במבחן התלות. עם הגשת תביעה לגמלת סיעוד מתבצע מבחן התלות על ידי ביטוח לאומי הקובע את הניקוד לא זכאי מבקש ההיתר.
אל הבקשה יש לצרף מסמכים רפואיים המעידים על התלות של מבקש ההיתר, חוות דעת באם קיימות ומסמכים נוספים אחרים הרלוונטיים לבקשה.
חריגים:
– מטופל מגיל 90 ומעלה שצבר 4 נקודות.
– מי ששוהה במוסד, מרכז יום מחלקה סיעודית וכיו"ב אינו זכאי להיתר העסקת עובד זר אולם קיימים חריגים במקרה בו המקום בו שוהה מבקש ההיתר בדיור מוגן לא ניתנים שירותי סיעוד.
– מקרה בו לא נצברו נקודות הזכות הדרושות בהתאם למבחן התלות אך עסקינן בקשיש מעל גיל 85 ולו אישורים רפואיים המעידים על הצורך בהשגחה וטיפול 24 שעות ביממה.
– מקרים חריגים אשר הוועדה הרפואית המייעצת החליטה לאשר עבורם היתר להעסקת עובד סיעודי זר.
דגשים
כדי להעסיק עובד זר על המטופל שמבקש היתר להיות רשום בלשכה פרטית בעלת רישיון להבאה, תיווך וטיפול בעובדים זרים בענף הסיעוד ולקבל מהלשכה עצמה מכתב השמה בו מופיעים פרטי העובד המיועד לעבוד אצל מבקש ההיתר. על המטופל להעסיק עובד זר במשרה מלאה כאשר לעובד אשרת עבודה בתוקף ותוך שהוא מספק לעובד הזר תנאי מגורים הולמים.
על העובד הזר בסיעוד יחולו חוקי העבודה הרגילים לרבות חוק עובדים זרים התנש"א- 1991 כמו גם תשלום ביטוח רפואי ותשלום ביטוח לאומי כדין.
את תשלום שכר העבודה ישלם המעסיק (בעל ההיתר) לחשבון בנק של העובד הזר אשר נפתח במדינת ישראל בו אין כל קשר לחברת השמה ו/או כוח אדם ו/או צד ג' כלשהו. שכר העבודה ישולם כל חודש בחודשו בהתאם להוראות החוק ועל המעסיק לשמור את התיעוד של תשלום שכר העבודה.
עלויות העסקת עובד זר
ראשית ישנה אגרה, האגרה נחלקת לתשלום הגשת הבקשה בסך 300 ₪ ולתשלום סך של 175 ₪ כאשר העובד הזר מגיע ונכנס למדינת ישראל.
עלה לחברת כוח האדם אשר תיווכה ומצאה עובד זר- הלשכה הפרטית רשאית לגבות עמלה בגין התיווך אותו היא מבצעת במציאת עובד זר. בהתאם להוראות החוק ללשכה פרטית האפשרות לגבות עד 2,000 ₪ בגין התיווך (סך המכיל בתוכו גם אחריות לשנה) ועד ל-70 ₪ דמי תשלום חודשיים בגין ליווי ושירותים הניתנים ע"י הלשכה.
לכל זה מתווסף גם שכר העוד הזר עליו יחולו חוקי העבודה הרגילים לרבות חוק עובדים זרים התנש"א- 1991 כמו גם תשלום ביטוח רפואי ותשלום ביטוח לאומי כדין ודמי כיס שבועיים המתווספים לשכרו של העובד בסך של לפחות 100 ₪ טרם היום החופשי של העובד.
היתר העסקה זמני
לעיתים ישנם מצבים כי המקרה בו בן משפחה הופך לסיעודי הינו באופן מפתיע ונוצר צורך לקבל היתר העסקת עובד זר סיעודי באופן דחוף. לשם כך ניתן להוציא היתר העסקה זמני.
היתר העסקה זמני הינו תהליך מהיר היכול לקחת סביב חודש ימים והוא יינתן לתקופה של 3 חודשים בלבד. על מבקש ההיתר הזמני להראות על ידי סיכום מהרופא המטפל כי מי שעבורו מבוקש העובד הסיעודי נדרש לרצף טיפולי של 24 שעות ביממה . היתר ההעסקה הזמני יינתן אך ורק לעובד זר שכבר שוהה במדינת ישראל ולא ניתן יהיה לזמן עובד מחו"ל. כמו כן במהלך תקופת ההיתר הזמני על המשפחה או מי שמבקש את ההיתר מטעם הזקוק לטיפול לדאוג להגיש בקשה מלאה לקבלת היתר העסקה שאינו זמני .
רקפת דובריש-לוי, עו"ד
טשורני ושות' חברת עורכי דין