משרדנו מתמחה בדיני חברות, ניתן לבצע באמצעות משרדנו העברות מניות והקצאות מניות בחברות פרטיות .
הקצאת מניות – העברת מניות
הון המניות אשר מוקצה לבעלי המניות יכול שיהיה עם ערך נקוב או ללא ערך נקוב, בדרך כלל נהוג שהערך הנקוב יהיה 1 ₪ לכל מניה אחת. הון זה ניתן לפריטה מקסימאלית עד ל-0.0.1 ערך נקוב לכל מניה בחברה.
ניתן לקבוע בתקנון החברה כי לחברה יהיה סוג מניות אחד או כמה סוגי מניות – מניות רגילות,מניות בכורה, מניות הנהלה ועוד. בדרך כלל בחברות הזנק (היטק) קיימים מס' סוגי מניות בחברה אשר להם זכויות נלוות ועדיפויות על פני מניות אחרות.
סעיף 1 לחוק החברות קובע כי הון המניות בחברה מקנה זכויות נלוות אשר נקבעות בתקנון החברה ובדין. בדרך כלל לחברה פרטית הון מניות רגילות מסוג אחד אשר מקנה את הזכות להצבעה באסיפה הכללית, הזכות למנות דירקטורים, הזכות לקבלת דיווידנד (רווחי החברה) והזכות לקבלת נכסי החברה בעת פירוק (דיווידנד פירוק) (להלן:"הזכויות").
הון המניות המוקצה לבעלי המניות הוא זה המקנה את הזכויות , כמובן שמניות שלא הוקצו לבעלי המניות אינם מקנות כל זכות.
הקצאת מניות מבוצעת מההון הרשום של החברה אשר בדרך כלל נקבע בעת רישום החברה. ניתן להגדיל הון מניות רשום בכל שלב בחיי החברה. בעצם הון המניות הרשום מהווה "בנק" מניות להקצאה לבעלי מניות החברה , כאשר בכל פעם שרוצים להנפיק מניות לבעלי המניות , הדבר מבוצע מההון הרשום של החברה . מניות שלא הוקצו לבעלי מניות משוללות כל זכות. במקרים מסוימים ניתן לבצע פעולה הפוכה להקצאת מניות, העברת המניות שהוקצו לחברה , וכך אותם מניות הופכות להיות נטולות זכויות, שמם המקצועי "מניות רדומות". לצעד זה של הרדמת מניות השלכות על מבנה ההון של החברה ולכן נדרש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני חברות . להיקף הון המניות הרשום אין משמעות היות ואלו מניות שלא הוקצו ומתוקף זה משוללות זכויות, חשוב שהון המניות הרשום יהיה גדול מספיק לצורךהקצאת מניות עתידיות לשותפים נוספים, לעובדים ועוד.
בדרך כלל השקעה כספית בחברה מבוצעת כנגד הקצאת הון מניות לבעלי החברה והלוואת בעלים. ניתן להנפיק מניות בכורה שנפרעות ראשונות.
חשוב לזכור כי שווי החברה לא נקבע לע פי חלקו של בעל המניות בהון המניות המונפק, שווי החברה נקבע על סמך קריטריונים רבים ואינו קשור בדרך כלל לחלקו של בעל המניות בהון המניות המונפק.
על פי חוק החברות נדרש להודיע לרשם החברות על הקצאת מניות בתוך 14 ימים מביצוע ההקצאה וזאת על גבי טופס 4 מאומת על ידי עורך דין החברה.
הקצאת מניות הנה "רכישה" בתמורה או שלא בתמורה של מניות כאשר המוכרת הנה החברה עצמה, שמקצה את המניות לבעלי מניות קיימים או חדשים.
העברת מניות בחברה פרטית מבוצעת בין בעלי מניות קיימים או לא קיימים , כאשר אחד מעביר לשני בתמורה או שלא בתמורה. בעת ביצוע העברת מניות נדרש לחתום על שטר העברת מניות, עליו חותמים המעביר והנעבר. שטר זה מצביע על רצון הצדדים להעביר את המניות ולקבל את המניות מהמעביר.
על פי חוק החברות נדרש להודיע על העברת מניות בתוך 14 ימים מהעברת המניות, על גבי טופס 3 מאומת על ידי עורך דין החברה.