באמצעות משרדנו ניתן להגיש דוח שנתי ל רשם החברות, בעלות של 750₪ בתוספת מע"מ.
סעיף 141 לחוק החברות קובע כדלקמן:
- דיווח שנתי של חברה פרטית
(א) חברה פרטית תערוך ותגיש לרשם, אחת לשנה, דין וחשבון שנתי כפי שיקבע השר, בתוך 14 ימים לאחר האסיפה השנתית.
(ב) חברה פרטית שאינה קיימת אסיפה שנתית כאמור בסעיף 61, תגיש את הדין וחשבון השנתי, אחת לשנה, לא יאוחר מארבע עשר ימים לאחר משלוח הדוחות הכספיים לבעלי המניות, ולגבי חברה לא פעילה שאינה עורכת דוחות כספיים לפי הוראות סעיף 172(ז)-אחת לשנה.
כאמור, חברה פרטית שמניותיה אינן נסחרות בבורסה, לא הוצעו לציבור או מוחזקות בידי הציבור מחויבת על פי החוק להגיש לרשם החברות דוח שנתי.
הדוח נועד על מנת לתת תמונת מצב עדכנית על פרטי החברה.
החוק קובע כי יש להגיש את הדוח השנתי לרשם תוך 14 יום לאחר קיום האסיפה השנתית. אולם היה וחברה פרטית קבעה בתקנונה הוראה הקובעת כי החברה אינה חייבת לקיים אסיפה (פרט לנסיבות מסוימות), היא עדין מחויבת לשלוח לבעלי המניות הרשומים במרשם בעלי המניות, פעם בשנה במועד בו אמורה היתה להתקיים האסיפה השנתית דוחות כספיים, וחובת משלוח הדוח לרשם תהיה בחלוף 14 ימים לאחר משלוח הדוחות הכספיים לבעלי המניות.
תיקון מספר 10 לחוק החברות שנכנס לתוקפו בינואר 2010 העניק לרשם החברות סמכויות אכיפה נוספות על מנת להבטיח שחברות ימלאו חובותיהן על פי החוק ישלמו האגרה השנתית ויגישו דוח שנתי לרשם החברות.
חברה אשר לא הגישה את הדוח השנתי תוכרז על ידי רשם החברות כחברה מפרת חוק והרשם יהיה רשאי להטיל על החברה סנקציות רבות המנויות בסעיף 362א' לחוק וביניהן אי רישום שעבוד על נכסיה של החברה (מצב שיכול להשפיע על מתן הלוואות בנקאיות), אי רישום שעבוד שנעשה לטובת החברה, ואי רישום שעבוד לטובת החברה אצל רשם המשכונות.
כמו כן החברה לא תוכל לשנות את שמה או מטרותיה ובעלי השליטה בה לא יוכלו לרשום חברה חדשה.
סנקציה נוספת אותה יכול להטיל רשם החברות הינה סנקציה כספית הקובעת כי בגין כל הפרה ניתן להטיל עיצום כספי בסך 7,300 ₪. בנוסף בגין הפרה נמשכת של אי הגשת דוח שנתי, ניתן להטיל עיצום כספי נוסף לכל יום שבו נמשכה ההפרה, עד לסכום של 250,000 ₪. יש לציין כי קנסות שלא שולמו במועד יכול הרשם להטיל באופן אישי כנגד דירקטורים בחברה.
אופיר טשורני ושות' משרד עורכי דין