הסכם מייסדים – הסכם שותפות
כאשר מייסדים חברה מומלץ לבעלי מניות להסדיר את הנושאים הקשורים לדרך התנהלות החברה ונושאים בין בעלי מניות וזאת על ידי חתימה על הסכם מייסדים. מטרתו של הסכם המייסדים הנה, מניעת חילוקי דעות בעתיד לגבי אופן ניהול החברה , הכנסת שותפים חדשים (בעלי מניות) , מכירת מניות לזרים, מינוי דירקטורים, חלוקת רווחים ועוד. חשיבות הסכם המייסדים קיימת גם בעת הקמת שותפות. חשוב להסדיר את ענייני השותפות בין השותפים ואופן ניהול השותפות על ידי עריכת הסכם שותפות בין השותפים.
הסכם מייסדים – הסכם שותפות – הסכם שותפים
כל הביטויים הללו מבטאים את מסגרת הרצונות להסדיר את העניינים בין השותפים לפני ייסוד החברה החדשה. הסכם המייסדים מהווה מסגרת לעניינים המשפטיים, הכספיים ודרכי הניהול בין השותפים/ בעלי המניות ובכך למנוע מחלוקות עתידיות. תקנון החברה משמש מעיין הסכם מייסדים בין החברה למייסדים ובינם לבין עצמם אך בדרך כלל תקנון החברה אינו מסדיר את כל המצבים האפשריים ולכן חשיבותו של הסכם המייסדים גדולה.
מטרתו של הסכם המייסדים
1. הסדרת העניינים המשפטיים בין השותפים/ בעלי המניות: זכויות חתימה, מינוי דירקטורים, הון המניות, הגבלת מכירת והעברת מניות ("זכות סירוב ראשונה"), הצטרפויות למכירת מניות, מניות מיעוט ועוד.
2. הסדרת העניינים הכספיים מבחינת: השקעות, משיכת רווחים, תזרימי מזומנים, דמי ניהול ומשכורות שותפים, חלוקת דיבידנד, פירוק החברה ועוד.
3. הסדרת אופן ניהול העסק: מינוי מנכ"ל, דירקטורים, כוחות הצבעה בחברה, פיטורי עובדים בכירים, העסקת שותפים, חלוקת סמכויות.
4. פתרון בעיות ומצבים עתידיים אשר עלולות להיווצר במשך הזמן בין השותפים.
נושאים להסדר בהסכם המייסדים
1. הקמת המסגרת המשפטית: עסק מסחרי יכול להתנהל בכמה מסגרות משפטיות כאשר הנפוצה ביותר הנה מסגרת של חברה בע"מ. ניתן להתנהל גם כשותפות רשומה ושותפות מוגבלת. לכל צורת התאגדות יתרונות משלה כאשר התאגדות כחברה בע"מ מוסדרת תחת חוק החברות.
2. חלוקת אחוזי ההחזקה בחברה והון המניות: בדרך כלל אחוזי ההחזקה בחברה מקנים את הזכות לרווחים וזכויות ההנהלה וקבלת החלטות באסיפה הכללית ובדירקטוריון החברה. קביעת הרכב המניות וסוג המניות בחברה באם יכלול מניות הנהלה, מניות בכורה, מניות רגילות בעלות ערך נקוב או ללא ערך נקוב.
3. חלוקת תפקידים בין בעלי המניות/ שותפים: בדרך כלל כל שותף פעיל או בעל מניות אחרי על תחום אחר בחברה על כן רצוי להסדיר עניין זה כבר בהסכם המייסדים.
4. מינוי מנכ"ל: הסדר מינוי מנכ"ל החברה לרבות שכר, מקרה של פיטורין וסמכויות.
5. זכויות חתימה :קביעת מורשי החתימה בתאגיד. נושא זה אומנם נראה ברור לכולם אך במקרים רבים של תרמיות בחברות השתמשו נושאי משרה בכירים בסמכות החתימה שהוענקה להם וביצעו מעשי הונאה בחברה.
6. מניעת תחרות: הסדר עניין אי התחרות בין המייסדים כאשר אחד מבעלי המניות עוזב ופותח עסק מתחרה. שמירה על סודיות וקניין רוחני.
7. החלטות החברה: רוב החלטות החברה מתקבלות ברוב רגיל אלא אם נקבע אחרת בתקנון החברה או בהסכם המייסדים. קיימות החלטות מהותיות והחלטות שעלולות לפגוע בחלק מבעלי המניות, על כן לעיתים רצוי לקבוע רוב מיוחד להחלטות בנושאים מסוימים.
8. השקעות: קביעת גובה ההשקעה של כל בעל מניות באם בדרך של הון מניות או דרך הלוואת בעלים לחברה. מימון פעילות החברה בתחילת דרכה כאשר נדרשים מקורות כספיים על מנת לקיים את החברה. מקורות המימון יכולים להיות באופן של השקעה בתמורה להקצאת מניות או קבלת הלוואות מבעלי המניות או מצדדים שלישיים (בנקים) ועוד.
9. הסדר מצב של קיפאון בהחלטות: במצב שלא ניתן להחליט על אופן ניהול החברה עקב סכסוך מתמשך בין בעלי המניות, רצוי לקבוע מנגנון של בוררות או פנייה לבית משפט לצורך מניעת פגיעה בחברה והמשך הפעילות או מכירתה.
10. חלוקת אופציות: קביעת מנגנון חלוקת אופציות לבעלי תפקידים בכירים על פי תרומתם לחברה ותקופת העסקתם.
לסיכום
בדרך כלל הסכמים וחוזים מאופסנים במגירה ואיש לא נזקק לשימושם. אם זאת טיול קצר בבתי המשפט מלמד שחשיבותם לעיתים מכרעת. למען הסדר הטוב מומלץ לערוך הסכם מייסדים בין מייסדי החברה וזאת לצורך הסדרת הזכויות והחובות בין השותפים ומניעת בעיות עתידיות. מומלץ לפנות לעורך דין לצורך ייעוץ ועריכת הסכם המייסדים.