מוסדות חברה לתועלת הציבור
3. מוסדות חברה לתועלת הציבור ואחריות נושאי משרה
3.1. החוק משלב בין מוסדות על פי חוק העמותות ועל פי חוק החברות:
3.1.1. אסיפה כללית של חברה לתועלת הציבור – באסיפה הכללית ישבו בעלי המניות בחברה. תפקידה מפורטים בסעיף 57 לחוק החברות. בין שאר תפקידיה , מינוי דירקטורים, שינוי תקנון, שינוי מטרות, אישור פעולות מיוחדות שנקבעו בחוק החברות.
3.1.2. דירקטוריון – סמכויות דירקטוריון החברה מפורטות בסעיף 92 לחוק החברות. הדירקטוריון קובע את מדיניות החברה וניהולה ובעצם מהווה את הגוף הניהולי בחברה לרבות קביעת מדניות, בקרת מצבה הכספי של החברה, דיווח לאסיפה הכללית של בעלי המניות, מינוי מנהל ועוד'.
3.1.3. ועדת ביקורת בחל"צ (ס' 345 ח' לחוק ) – האסיפה הכללית של החברה תמנה וועדת ביקורת. נושאי משרה בחברה לא יהיו רשאים להיות חברי ועדת הביקורת. לעניין כינוס אסיפות של ועדת ביקורת והחובות החלות עליה יראו את החברה לתועלת הציבור כחברה ציבורית. אחריות חברי ועדת הביקורת תהה כשל דירקטורים בחברה.
3.1.3.1 תפקידי ועדת הביקורת: בדיקת תקינות פעילות החברה בהתאמה למטרותיה, בדיקת השגת יעדי החברה ביעילות ובחסכון, בדיקת ביצוע החלטות האסיפה הכללית ודירקטוריון החל"צ, הצעת דרכים לתיקון ליקויים שנתגלו, בדיקת ענייני הכספים בחל"צ ותשלום משכורות ומימון מטרות החל"צ, אישור החלטות הטעונות אישור ועדת ביקורת על פי סעיפים 255, 268-275, לבדוק כל נושא אחר בקשר לפעילות החברה.
3.1.3.2 ועדת הביקורת תזמן לישיבותיה את רואה החשבון המבקר של החל"צ והמבקר הפנימי.
3.1.3.3 ועדת הביקורת רשאית לכנס אסיפה של הדירקטוריון או האסיפה הכללית לצורך הצגת מסכנותיה.
3.1.3.4 איסור נתינת שירותים בשכר לחברה לתועלת הציבור – חברי דירקטוריון וועדת ביקורת או תאגיד בשליטתם או קרוב לא יתנו שירותים בשכר לחל"צ למעט כדירקטורים או חברי ועדת ביקורת.
3.1.4. מינוי מבקר פנימי (ס' 345 ט) – חל"צ אשר מחזורה עולה על 10 מליון ₪ תמנה מבקר פנימי.
4. אישור עסקאות חריגות בחל"צ ( ס' 345 יב')
לעניין עסקאות מיוחדות יראו בחברה לתועלת הציבור כחברה ציבורית , ס' 255 והוראות לפי הפרק החמישי יחולו בשינויים המתחייבים לצורך אישור עסקאות עם צדדים קשורים לרבות לפי ס' 275 אישור ועדת ביקורת, דירקטוריון החל"צ ואסיפה כללית. בנוסף טעונה אישור בית המשפט לאחר שניתנה לרשם ההקדשות להביע את דעתו וזאת בנוסף לאישור שינתן.
5. אחריות נושאי משרה וחברי ועדת ביקורת (345 יג')
החל"צ אינה רשאית לפטור נושא משרה או חבר ועדת ביקורת מאחריותו בשל הפרת חובת הזהירות כלפי החל"צ. קיים איסור לתת התחייבות לשיפוי עקב הפרת חובת הזהירות וגם אם ניתנה התחייבות לשיפוי תהה חסרת תוקף.