מקלט מס בחו"ל
מדינה בה רמת המיסים נמוכה יכולה לשמש כמקלט מס כאשר ההכנסות יוסטו למדינה זו ובכך יינתן פטור ממס או הקלות משמעותיות במס. זאת ועוד מערכת החקיקה של מקלטי המס מעניקה חיסיון לבעלי מניות ודירקטורים.
חברות רבות מפנות הכנסותיהם ל מדינות ה- OFFSHOREעל מנת להפחית את תשלומי המס במדינת המקור (מדינת התושבות של הנישום). למעשה באמצעות תכנון מס נכון ניתן למנוע את תחולת המס הישראלי על השקעות בחו"ל.
במרבית המדינות המהוות מקלט מס קיימים יתרונות עסקיים לפתיחת חברה בתחומם מלבד הפטור ממס או הקלות במס. כך למשל מדינות רבות מעניקות פטור ממס חברות או פטור מרווחי הון ודיבידנדים, פטור מניהול ספרים ומהגשת דוחות שנתיים, חיסיון מלא על פרטי בעלי החברה ומנהליה ובמרביתם המידע על בעלי התפקידים בחברה אינו נשמר אצל הרשויות ואינו פתוח לעיון הציבור ולבעלי החברה ניתנת הגנה על נכסיהם והכל נשמר תחת דיסקרטיות.
מקלט מס אף מציע תשתיות תקשורת מודרניות, אמנות למניעת כפל מס, התערבות ממשלתית מינימאלית, יציבות כלכלית ומערכת בנקאות מודרנית.
בארץ ובעולם מנסים להתמודד עם התופעה הקרויה מקלט מס באמצעות אי חתימה על אמנות מס עם מדינות המשמשות כמקלט מס, מדיניות מחירי העברה, אי הכרה בהוצאות המלוות בחשבוניות של חברות תושבות מקלטי מס וכיו"ב.
במדינת ישראל המנגנון העיקרי שנועד להילחם בתופעת מקלטי המס הוא מבחן השליטה והניהול- לפי מבחן זה אם הוקמה חברה בחו"ל אך השליטה והניהול בחברה מתבצעים במדינת ישראל , בדרך כלל, תחשב החברה לחברה תושבת ישראל וזאת על אף היותה חברה זרה ויחול על החברה מס מלא כאילו החברה הינה חברה תושבת ישראל. יש לציין כי רישום חברה במקלט מס הוא לגיטימי חוקי ונפוץ מאוד.
בכדי לא להגיע למצב בו חברה הרשומה בחו"ל תמוסה במדינת ישראל חשוב להתייעץ עם עו"ד או רו"ח מהי הדרך הנכונה והיעילה לפתוח חברה במדינת מקלט מס כך שפעילות החברה תצמח ואילו נטל המס יופחת והכל בהתאם לחוק.