לשכת עורכי הדין
חוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א 1961 מגדיר את תפקידי לשכת עורכי הדין. מרבית ההוראות האתיות הנוגעות למקצוע עריכת הדין מרוכזות בכללי לשכת עורכי הדין. תפקידי לשכת עורכי הדין לפי סעיף 2 לחוק הלשכה:
רישום מתמחים ופיקוח
הסמכת עורכי דין
שיפוט משמעתי למתמחיה ולחבריה
כשירות לעיסוק במקצוע עריכת הדין מחייב עמידה בשלושה תנאים( ס' 24 לחוק לשכת עורכי הדין):
בעל השכלה משפטית
עבר תקופת התמחות
עמד בבחינות הלשכה
בלשכת עורכי הדין קיימים מוסדות משמעתיים אשר בסמכותם להטיל על עורכי דין עונשים בשל עבירות משמעת שעורך הדין הורשע: אזהרה, נזיפה, קנסות, השעיה על תנאי, השעיה שלא תעלה על 10 שנים, הוצאה מהלשכה.
הוראות החלות על עורכי הדין
שמירת כבוד המקצוע – עורך דין ישמור על כבוד המקצוע של עריכת הדין ויימנע מכל דבר העלול לפגוע בכבוד המקצוע (ס' 53 לחוק הלשכה)
החובה כלפי הלקוח וכלפי בית המשפט – במילוי תפקידו יפעל עורך דין לטובת שולחו בנאמנות ובמסירות, ויסייע לבית המשפט לעשות משפט (ס' 54 לחוק הלשכה וסעיף 2 לכללי האתיקה).
שותפות עורכי דין – בשותפות של עורכי דין יכול שיהיו יותר מ- 20 חברים אך לא יהיו בה יותר מ – 50 חברים. לעורך דין אסור להיות שותף עם מי שאינו עורך דין ולא ישתף אדם שאינו עורך דין בהכנסותיו, גם בתמורה לשירות או סיוע לעסקו (ס' 58).
חברת עורכי דין לא תהיה מוגבלת במניות, החברה רשומה בישראל לפי חוק החברות, מטרות החברה הנם עיסוק בעריכת דין והתאגדות של עורכי דין, כל חברי החברה ומנהליה הם עורכי דין, עורך דין לא יעסוק בעריכת דין ביותר מחברת עורכי דין אחת.
קיים איסור לשיתוף עורך דין שהושעה מהלשכה.